Het gemeentebestuur Mol wil winkelen voor iedereen veiliger maken. Via een gerichte actie roept Mol fietsers in het Centrum op hun fiets achter te laten in één van de vele fietsenstallingen.

Fietsen die de doorgang op de voetpaden belemmeren, krijgen een label met de boodschap "Hé, voor jouw fiets hebben we een fietsenstalling! Plaats je hem daar alsjeblief? Zo blijven de stoepen vrij en kan iedereen veilig winkelen.

"Het label bevat ook een QR-code die linkt naar www.gemeentemol.be/fietsenstallingen waar je een plan terugvindt.

Op een twintigtal plaatsen in het Centrum vind je fietsenstallingen en fietsbeugels waar je je fiets kan achterlaten. Toch belemmeren geparkeerde fietsen nog al te vaak de voetpaden. Heel vervelend, vooral voor blinden en slechtzienden, ouderen die niet goed te been zijn, mensen met een rolstoel, rollator of kinderwagen,...

Fietsenstallingen Centrum

Wie de fietsbeugels, tijdelijke of overdekte fietsenstallingen nog niet ontdekte, neemt een handig plannetje mee bij z'n favoriete handelaar. Je kan het ook downloaden op www.gemeentmol.be/fietsenstallingen.

Je vindt ze op volgende locaties:

> Tijdelijke fietsenstalling:

· Statiestraat

· Laar

· Lakenmakersstraat

> Overdekte fietsenstalling:

· Statiestraat (Schouwburg Rex)

· Santo Tomásplein (Wereldwinkel)

· Molenhoekstraat ('t Getouw)

· Rode-Kruislaan (sporthal Den Uyt)

> Fietsbeugels:

· Sint-Pieterstraat

· Rondplein

· Corbiestraat

· Markt

· Laar

· Molenhoekstraat

· Molenstraat

· Statiestraat

· De Biststraat

Iedereen heeft recht op veilig winkelen. De brede voetpaden in het Centrum maken dit voor iedereen mogelijk, op voorwaarde dat ze vrij blijven van obstakels. Kom je met de fiets naar het Centrum, dan voorzien we voor jou graag een VIP-plaats in één van de vele fietsenstallingen. Verkeersborden aan de fietsenstallingen bedanken jou om je fiets correct te parkeren.

Adviesraden

De adviesraad voor personen met een handicap en de seniorenraad ondersteunen deze actie. Vrijwilligers uit deze adviesraden verspreiden de plannetjes in het Centrum en hangen de fietslabels aan fietsen die op de stoep geparkeerd staan.